Materiaal downloaden
Vul je gegevens in en we sturen het bestand direct naar je e-mailadres toe.
Vul je gegevens in en we sturen het bestand direct naar je e-mailadres toe.
Met het onderstaande formulier vraag je eenvoudig materiaal op.
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat ondanks diverse overheidscampagnes, cyberpesten niet verminderd. Cyberpesten blijft een groeiend probleem.
Op schoolpleinen is het relatief gemakkelijk om pestgedrag te signaleren. Hierdoor kan het redelijk makkelijk worden aangepakt. Online krijg je echter een minder makkelijk grip. Het is voor ouders vaak niet bekend wat hun kinderen uitspoken op het internet. Kinderen zitten vaak tot twee uur ’s nachts op social media platformen als Snapchat, Facebook en WhatsApp.
Digitaal getreiter vindt vaak plaats via groepschats op WhatsApp. De schade kan enorm zijn. Doordat de emotie op het gezicht van het slachtoffer niet zichtbaar is. Hierdoor ziet de pester niet welke schade het aanricht bij de ander. Dit zorgt voor grote problemen. Belangrijk is dat zowel school als ouders op de hoogte zijn van wat kinderen allemaal doen op het internet.
Remco Pijpers van ‘mijn kind online’ geeft aan dat pesten en cyberpesten nooit helemaal uit te roeien is. Het is belangrijk dat scholen en ouders op een positieve manier over social media praten met kinderen. Het gesprek moet niet gaan over pesten, maar juist over de vraag; hoe ga je online met elkaar om?
Bron: Nu.nl