Materiaal downloaden

Vul je gegevens in en we sturen het bestand direct naar je e-mailadres toe.

Voornaam *
Achternaam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *

Hiermee stemt u in dat wij eenmalig contact met u mogen opnemen

Materiaal opvragen

Met het onderstaande formulier vraag je eenvoudig materiaal op.

Voornaam *
Achternaam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Opmerking *

Cyberpesten

Ruim 100.000 jongeren hebben jaarlijks te maken met pesten, roddelen, chantage of bedreiging via het internet (CBS). Niet iedereen is zich bewust van de risico’s van het online gedrag. Uit cijfers blijkt dat dit steeds vaker nare gevolgen heeft.

Max. 30 personen
Bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs
45 – 60 minuten

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Onze werkwijze

Het doel van deze voorlichting is om leerlingen inzicht te geven in de feiten en consequenties van online pesten. Belangrijk is dat we leerlingen zelf aan het denken zetten. Dit doen we door gebruik te maken van hun eigen online activiteiten. Door tips en handvatten te geven wordt hun gedrag positief beïnvloed.

Tijdens deze interactieve voorlichting besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen:

  • Verschil tussen plagen en pesten
  • De verschillende rollen in een groep
  • Kennis van de verschillen tussen online en offline pesten en de gevaren hiervan
  • Webcam- en cameragebruik (sexting)
  • Handvatten hoe je om kan gaan met online pesten en tips hoe je het (waar mogelijk) kan voorkomen

Ervaringen van klanten

nieuwe-logo-znbl
"De inhoud van de les heeft betrekking op de hedendaagse problemen die zich onder de jeugd voordoen, ongrijpbaar lijken te zijn en voor ouders moeilijk op te pakken zijn. Zij staan te dicht bij hun kinderen en daar neemt een puber toch niets van aan."
Docent
De Zonnebloemschool, Emmeloord
logo
"Wij vinden het heel belangrijk dat onze leerlingen op een verantwoorde manier kennis maken met de online wereld en zich bewust zijn van de consequenties hiervan. De leerlingen moeten in de wereld van mediawijsheid bewust worden van hun eigen gedrag. Als school hebben wij het afgelopen schooljaar gekozen voor #welovesociety. Zij hebben een aantal goede voorlichtingen aan verschillende klassen gegeven betreffende Online Privacy en Cyberpesten. Daarnaast hebben zij ook en ouderavond verzorgd. Het is heel belangrijk dat er bij de leerlingen een stukje bewustwording gaat plaatsvinden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ook in schooljaar 2019/2020 een samenwerking met #welovesociety aan te gaan. Wij hopen hiermee te bereiken dat onze leerlingen inzicht hebben in de voordelen en gevaren van de online wereld."
Tineke Meijerin
Directrice, Het Agnieten College Nieuwleusen
welovesociety_Logo_De-Twijn
"Verwondering, begrip, verdieping en enthousiasme worden besproken binnen de lessen van WLS over de verschillende valkuilen binnen de digitale wereld."
Madelon Vegterlo- van der Spek
Leerkracht, VSO de Twijn
welovesociety_Logo_De-Twijn
"Het is ook belangrijk dat de vervolglessen worden ingepland. Ik merk dat iedere klas, naar aanleiding van het lesmateriaal en de voorlichting, andere vragen heeft en dat elke groep een compleet ander gesprek oplevert. Bij het behandelen van vragen en opmerkingen uit de verschillende klassen, merk je hoeveel behoefte er is om zaken die op het internet/sociale media gebeuren, te bespreken."
Henrieke Labots
Docent, VSO de Twijn